Яблуня Папіровка (Білий налив) — це літній, врожайний, скороплідний, зимостійкий, середньостійкий до хвороб сорт балтійської селекції. Дерево середньоросле з округлою кроною. Плоди середні, вагою 110-140 грамів, округло-конічної форми, зеленувато-жовтого кольору, кисло-солодкого смаку.
Синоніми: Білий налив
Прибалтійський сорт народної селекції ранньолітнього строку достигання.
Опис характеристик дерева яблуні Папіровка (Білий налив)
Дерево середньоросле з округлою не густою кроною. Квітує в середні терміни. Життєздатність пилку середня (22-55%). Сорт самобезплідний. Зимо- та морозостійкість високі. Стійкість проти парші та борошнистої роси середня. Скороплідний. У плодоношення вступає з третього-четвертого року після садіння. З віком інтенсивно нарощує врожайність і плодоносить рясно; Врожайність дорослих дерев на підщепі ММ.106 складає по 50-75 кг плодів. З роками вони перевантажуються врожаєм, плодоношення стає періодичним.
Кращі запилювачі для яблуні сорту Папіровка (Білий налив):
- Квінті
- Антонівка звичайна
- Конфєтноє
- Джеймс Грів
- Мекінтош
Опис плодів яблуні Папіровка (Білий налив)
Плоди середніх розмірів 110-140 грамів, середньоодномірні, сплющено- округло-конічні, світло-зелені, при повному достиганні зеленувато-жовті з численними великими зеленуватими підшкірковими цяточками та густим восковим нальотом.
М’якоть біла, пухка, ніжна, великозерниста, соковита, доброго кисло-солодкого смаку, дегустаційна оцінка 7,0-7,4 бала. При перестиганні плодів стає сухуватою, розсипчастою, з буруватим відтінком, посереднього смаку. Шкірочка тонка, гладенька, суха.
Знімальна та споживча зрілість настають у другій-третій декадах липня. Плоди дозрівають неодночасно. Зберігаються 2-3 тижні. Транспортабельність невисока. Використовуються свіжими, а також на виробництво сухих порошків, компотів, соків з м’якоттю.
Переваги сорту яблуні Папіровка (Білий налив):
Скороплідність, раннє достигання плодів.
Недоліки сорту яблуні Папіровка (Білий налив):
Схильність до періодичності плодоношення та переобтяження врожаєм, низькі транспортабельність і лежкоздатність плодів.