Яблуня Голден Резістент — це ранньозимовий, десертний, врожайний, не транспортабельний, слабостійкий до хвороб сорт селекції США. Дерево середньоросле з широкопірамідальною кроною. Плоди середні, вагою 150-172 грамів, видовжено-конічної форми, блідо-жовтого кольору з рожевим рум’янцем, відмінного кислувато-солодкого смаку.

Яблуня Голден Резістент

Голден Резістент є випадковим сіянецем від сорту Голден Делішес виявленим у США.

Опис характеристик дерева яблуні Голден Резістент

Дерево середньо- та швидкоросле з широкопірамідальною кроною, котра з віком стає округлою. Квітує в пізні терміни. Триплоїд. Життєздатність пилку дуже низька (1,9-13,0%). Тип плодоношення мішаний. У товарне плодоношення на середньорослій підщепі вступає на четвертий рік після садіння, урожайність шести-восьмирічних дерев становить 12-20, 10-13-річних – 30-46 кг. Зимостійкість висока, сприйнятливість до парші та хвороб кори низька, проти борошнистої роси – вища за середню.

Кращі запилювачі для яблуні сорту Голден Резістент:

Опис плодів яблуні Голден Резістент

Плоди вище середніх розмірів 150-172 грамів, середньої одномірності, видовжено-конічної форми, з ребристою верхівкою, блідо-жовті, зі слабим бруднувато-рожевим рум’янцем на сонячному боці та світлими слабо помітними підшкірковими цяточками і невеликою кількістю добре помітних опробковілих сочевичок.

М’якоть світло-кремова, дрібнозерниста, ніжна, соковита, відмінного кислувато-солодкого смаку, дегустаційна оцінка 8-8,4 балів, ароматна. Шкірочка тонка, ніжна, гладенька, слабомасляниста.

Знімальна стиглість яблук настає у другій декаді вересня, в холодильнику зберігаються 4,5-5 місяців. При зберіганні можуть уражуватися гіркою підкірковою плямистістю. Транспортабельність середня. Використовуються переважно у свіжому вигляді.

Переваги сорту яблуні Голден Резістент:

Скороплідність, стійкість проти парші, висока і стабільна врожайність, високі товарність і споживча якість плодів.

Недоліки сорту яблуні Голден Резістент:

Низька стійкість проти борошнистої роси, потребує обережності при зборі врожаю (ймовірні ум’ятини на плоді від пальців).

 

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху