Груша Смерічка — це осінній, крупноплідний, зимостійкий, врожайний, стійкий до парші сорт української селекції. Дерево середньоросле з пірамідальною кроною. Плоди дуже великі, вагою 270-350 грамів, видовжено-грушоподібної форми, жовто-зеленого кольору, кисло-солодкого смаку.

Груша сорт Смерічка

Сорт одержаний в Інституті садівництва УААН в результаті схрещування сортів Бере Боск і Парижанка.

Опис характеристик дерева груші Смерічка

Дерево середньої сили росту, в молодому віці утворює компактну пірамідальну крону, тоді як в період плодоношення – розлогу, з численними звисаючими тонкими пагонами. Починає плодоносити з 4-5-річного віку на насіннєвій підщепі та з 2-3- річного – на айві, сумісність з якою добра. Урожайність 7-10-річних дерев на насіннєвій підщепі сягає 16,5-30 т/га. У саду розміщують з відстанню між деревами у ряду на насіннєвій підщепі 4-6 м, на на айві – 2,5-3 м. Сорт невибагливий до ґрунтових умов. Високо зимостійкий. Не уражується паршею, листя вражаються білою плямистістю.

Кращі запилювачі для груші сорту Смерічка:

Опис плодів груші Смерічка

Плоди дуже великі, одномірні, вагою 270-350 грамів , видовжено- грушоподібної форми, густо вкриті дрібними цятками. Шкірочка середньої товщини, гладенька, суха, під час збору врожаю світло-зеленого забарвлення, при достиганні – жовто-зелена. У частини плодів може бути рум’янець на сонячному боці.

М’якоть біла, соковита, без грануляцій, кисло-солодкого смаку, дегустаційна оцінка 7-7,4 бали, з легким мигдальним ароматом.

Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня – на початку жовтня. Час споживання – кінець жовтня-листопад. Добре зберігаються у звичайному сховищі.

Переваги сорту груші Смерічка:

Невибагливість до ґрунтових умов, зимостійкість, стійкість до ураження паршею.

Недоліки сорту груші Смерічка:

Посередні смакові якості плодів.

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху