Груша Конференція — це осінній, десертний, врожайний, транспортабельний сорт англійської селекції. Дерево середньоросле з густою широкопірамідальною кроною. Плоди великі, вагою 140-220 грамів, подовжено-грушоподібної форми, тьмяно-жовтого кольору, відмінного солодкого смаку.
Опис характеристик дерева груші Конференція
Дерево середньо- або сильноросле, з густою широкопірамідальною кроною, в зоні якої закладає надлишкові гілки, які необхідно видаляти. Сорт середньозимостійкий. Відносно стійкий до парші, але уражується іншими грибними хворобами. Виявляє часткову самоплідність; може бути хорошим запилювачем для інших сортів; життєздатність його пилку становить 75- 78,5% і практично не залежить від підщепи. Сумісний з айвою. У плодоношення на айвовій підщепі вступає на 3-4-й рік після садіння в сад, при хороших умовах вирощування плодоносить щедро і регулярно. Урожайність дорослих дерев на насіннєвій підщепі склалдає 30 т/га.
Кращі запилювачі для груші сорту Конференція:
- Стрийська
- Говерла
- Кучерянка
Опис плодів груші Конференція
Плоди від вище середнього розміру до великих, одномірні, масою від 140 до 220 г, характерної пляшкоподібної або подовжено-грушоподібної форми, міцно тримаються на дереві. Шкірочка щільна, зеленувато- або тьмяно-жовта, в густих іржавих плямах, які на сонячному боці набувають оранжевуватого відтінку. М’якоть рожевувато-кремова, в окремі роки темно-жовта, ніжна, масляниста, тануча, дуже соковита, солодка, ароматна, відмінного смаку (дегустаційна оцінка 8,2-8,6 балів). Знімальна стиглість плодів настає на початку вересня, споживча – з середини вересня до першої половини жовтня. В холодильнику добре зберігаються більше трьох місяців, не втрачаючи смакових і товарних якостей.
Переваги сорту груші Конференція:
Раннє та щедре плодоношення, високі смакові якості плодів і тривалий строк споживання за умови зберігання в холодильнику.
Недоліки сорту груші Конференція:
Відносно слабка зимостійкість, ураження деякими грибними хворобами.