Груша Християнка — це зимовий, смачний, врожайний, зимостійкий, стійкий до парші сорт української селекції. Дерево середньоросле з оберненопірамідальною кроною. Плоди середні, вагою 170-210 грамів, правильної широкогрушоподібної форми, зеленувато-жовтого кольору з рум’янцем, кислувато-солодкого смаку.

Груша сорт Християнка

Сорт одержаний на Львівській дослідній станції садівництва в результаті схрещування сортів Жозефіна Мехельнська і Парижанка.

Опис характеристик дерева груші Християнка

Дерева середньорослі, з оберненопірамідальною, міцною кроною, мають широкий кут відходження основних гілок від стовбура, що дає змогу легко формувати скелет за допомогою обрізування. В плодоношення на насіннєвій підщепі вступає з 5-6-річного віку, плодоносить регулярно і досить щедро, врожайність 8-12-річних насаджень становить 18-22 т/га. Це один з найзимостійкіших, стійких до парші сортів. Невибагливий до ґрунтово-кліматичних умов. Сумісність сорту з айвою досліджено недостатньо.

Кращі запилювачі для груші сорту Християнка:

Опис плодів груші Християнка

Плоди вище середнього розміру, вагою 170-210 грамів, правильної широкогрушоподібної форми. Шкірочка середньої щільності, в період знімальної стиглості плодів світло-жовта, при достиганні – зеленувато-жовта, часто з легким рум’янцем.

М’якоть кремова, соковита, але густа, масляниста, без грануляцій, приємного кислувато-солодкого смаку, дегустаційна оцінка 7,7-8,2 бали, з добре відчутним мигдальним ароматом.

Знімальна стиглість плодів настає в жовтні, період споживання – з грудня – до початку лютого, а при зберіганні в холодильниках може бути продовжений до квітня – травня без погіршення смакових якостей і маслянистості.

Переваги сорту груші Християнка:

Висока і регулярна врожайність, хороші смакові якості й тривала лежкість плодів, досить висока зимостійкість та несприйнятливість до парші.

Недоліки сорту груші Християнка:

Невирівняні за масою плоди.

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху