Груша Етюд — це ранньозимовий, зимостійкий, врожайний, стійкий до хвороб сорт української інтенсивного типу. Дерево слаборосле з компактною пірамідальною кроною. Плоди великі, вагою 210- 270 грамів, короткогрушоподібної форми, сірувато-жовтого кольору, кисло-солодкого смаку з ароматом троянди.

Груша сорт Етюд

Сорт одержаний на Львівській дослідній станції садівництва від схрещування сортів Бере Гардіо та Жозефіна Мехельнська.

Опис характеристик дерева груші Етюд

Дерево зі швидкими темпами росту, пірамідальною, компактною, негустою кроною. При формуванні останньої проводять деформацію і відгинання гілок. Сорт інтенсивного типу. Зимостійкий, несприйнятливий до парші; за скороплідністю й компактним габітусом крони – це один з кращих сортів для інтенсивних насаджень. У плодоношення вступає з 3-4-річного віку, інтенсивно закладаючи квіткові бруньки на сильнорослих пагонах. Урожайність у віці плодоношення (10 і 11 рік) на слаборослій айві ІС 2-10 склала відповідно 70,5 і 110 кг/дер, що в перерахунку на 1 га становило 29,4 і 45,8 т, тоді як на контрольній підщепі (МА) урожайність цього сорту склала лише 17,5 і 31 т/га.

Кращі запилювачі для груші сорту Етюд:

Опис плодів груші Етюд

Плоди великі, одномірні, вагою 210- 270 грамів, короткогрушоподібної форми. Шкірочка середньої щільності. суха, іржава, у період знімальної стиглості зеленувато-сіра, при достиганні – сірувато-жовта.

М’якоть інтенсивно-кремова або майже жовта, ніжна, дуже соковита, масляниста, без грануляцій, приємного кисло-солодкого смаку, з сильним ароматом троянди, дегустаційна оцінка 7,4-8 балиів.

Знімальна стиглість плодів настає в жовтні, споживча – у листопаді; в сховищах без штучного охолодження вони зберігаються до кінця січня, в холодильниках – до лютого-березня, при цьому схильні до в’янення, але без погіршення смакових якостей і маслянистості м’якоті.

Переваги сорту груші Етюд:

Виключна скороплідність та висока врожайність з перших років плодоношення на айвовій підщепі, компактність дерев, зручна для інтенсивної культури, зимостійкість та несприйнятливість до парші.

Недоліки сорту груші Етюд:

Схильність плодів до в’янення при зберіганні в холодильнику.

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху