Груша Черемшина — це зимовий, смачний, врожайний, зимостійкий, стійкий до парші сорт української селекції. Дерево середньоросле з вузькопірамідальною кроною. Плоди середні, вагою 160-240 грамів, жовто-оранжевого кольору, приємного кислувато-солодкого смаку.

Груша сорт Черемшина

Сорт одержаний на Львівській дослідній станції садівництва від схрещування сортів Бере Гарді та Жозефіна Мехельська.

Опис характеристик дерева груші Черемшина

Дерева середньорослі, швидко ростуть в молодому віці, мають вузькопірамідальну крону і схильні зберігати її в період продуктивного плодоношення. У плодоношення вступає на 5-6-й рік після садіння в сад на насіннєвій підщепі та на 3-4-й рік – на айві, з якою добре сумісний. Маючи високу і регулярну врожайність, придатний для вирощування за інтенсивною технологією. Дерева, щеплені на айві, висаджують з щільністю в ряду до 2-3 м. Урожайність у 13- річному віці на насіннєвій підщепі становить понад 60 кг з одного дерева. Один із найзимостійкіших сортів. Не сприйнятливий до парші.

Кращі запилювачі для груші сорту Черемшина:

Опис плодів груші Черемшина

Плоди середнього розміру, вагою 160-240 грамів. Шкірочка плоду суха, іржаста, у знімальний період сірувато-зелена, при достиганні – жовто-оранжева.

М’якоть кремова, соковита, ніжна, масляниста, приємного кислувато-солодкого смаку, дегустаційна оцінка 8,2-8,5 балів, з легким ароматом.

Знімальна стиглість плодів настає в першій половині жовтня, споживча – у грудні – на початку січня, остання значною мірою залежить від температурних умов зберігання. В холодильнику плоди можуть зберігатись до лютого – початку березня.

Переваги сорту груші Черемшина:

Висока зимостійкість і стійкість до парші, висока врожайність та швидкий темп її нарощування, хороші смакові якості плодів.

Недоліки сорту груші Черемшина:

Надмірна компактність крони дерев на насіннєвій підщепі, що вимагає додаткових затрат у період її формування.

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху