Груша Бере Боск

Груша Бере Боск — це осінній, десертний, врожайний, транспортабельний сорт фрацузької селекції. Дерево середньоросле з широкопірамідальною кроною. Плоди великі, вагою 220-240 грамів, правильної подовжено-грушоподібної форми, жовтувато-іржавого кольору, десертного смаку з ніжним ароматом.

Груша сорт Бере Боск

Опис характеристик дерева груші Бере Боск

Дерево середнього розміру чи досить велике, у молодому віці росте інтенсивно. Крона широкопірамідальна, асиметрична, з розчепіреними сучками, в молодому віці рідка, а з часом – загущена. До ґрунтових умов відносно маловибагливе, однак на глибоких, родючих, теплих грунтах розвивається значно краще. Основні гілки відходять від стовбура під гострим кутом. Плодові утворення (кільчатки і списики) формуються в основному на 3-4-річних приростах. Сорт слабозимостійкий. Середньостійкий до парші і термічного опіку листя. Квітує в пізні строки, квітки холодостійкі. Класично несумісний з айвою, тому потребує посередника. У плодоношення вступає на лісовій груші з 6-7-го, на айві – з 4-5-го року після садіння в сад. Урожайність нарощує повільно, але доросле дерево дає щорічні високі врожаї.

Кращі запилювачі для груші сорту Бере Боск:

  • Вільямс
  • Улюблена Клаппа
  • Бере Арданпон
  • Ізюминка Криму
  • Гранд Чемпіон
  • Ізумрудна
  • Марія Тануча
  • Якимівська

Опис плодів груші Бере Боск

Плоди великі, одномірні, середньою масою 220-240 г, привабливі, правильної подовжено-грушоподібної форми, симетричні, як правило, зав’язуються по одному, рідше – по 2-3 разом. Шкірочка тонка, ніжна, шорсткувата, у момент знімальної стиглості зеленувато-іржава, при достиганні стає жовтувато-світло-коричневою з дуже дрібними, густо розташованими іржавими крапками. Іноді на сонячному боці з’являється слабкий рум’янець. М’якоть жовтувато-біла, дуже соковита, тануча, без грануляцій, масляниста, з багатим десертним смаком (8,4-8,6 балів) і приємним ніжним ароматом. Знімальна стиглість плодів настає в середині вересня. Тримаються на дереві міцно і не обсипаються навіть при сильних вітрах. Транспортабельність відразу після знімання хороша. Товарність висока – 95-97%. У холодильнику при температурі +2°С зберігаються до січня, у звичайних сховищах – до 40 днів. Споживаються в основному у свіжому вигляді. При зберіганні плодів у холодильнику різко знижується їх якість: м’якоть втрачає властиву їй маслянистість, стає твердою і хрусткою.

Переваги сорту груші Бере Боск:

Відмінна якість плодів, висока врожайність, неосипання плодів.

Недоліки сорту груші Бере Боск:

Низька зимостійкість, зниження смакових якостей плодів при зберіганні у холодильнику.

Прокрутка до верху