Айва Осінній сувенір —зимовий, крупноплідний, транспортабельний, зимостійкий, стійкий до хвороб сорт селекції Нікітського ботанічного саду призначений для технологічної переробки. Дерево середньоросле з округлою кроною. Плоди великі, вагою 350-380 грамів, округлої форми, золотисто-жовтого кольору, солодко-кислого смаку.

Айва сорт Осінній сувенір

Сорт виведений від схрещування сортів Консервна Пізня х Відмінниця.

Опис характеристик дерева айви Осінній сувенір

Дерево середньоросле з округлою, компактною, рівномірно загущеною кроною. Основні гілки відходять від стовбура під гострим кутом. Пагоноутворююча здатність висока. У пору плодоношення вступає на 3-й рік після посадки в сад. Цвіте в середні терміни. Самобезплідний. Плодоносить щорічно. Врожайність 18,3–26,2 т/га.

Зимостійкість пагонів і квіткових бруньок висока. Плоди не уражаються підшкірною плямистістю. Максимальне ураження бурою плямистістю в роки епіфітотій – 1 бал.

Кращі запилювачі для айви сорту Осінній сувенір:

Опис плодів айви Осінній сувенір

Плоди великі, вагою 350-380 грамів, одномірні, округлої форми з гладким контуром поверхні. Шкірка при знятті жовта, в стані споживчої зрілості – золотисто-жовта, середньої щільності, гладка, масляниста, блискуча, майже без опушення.

М’якоть кремова, дрібнозерниста, середньої щільності, соковита, ароматна. Смак солодко-кислий, насичений.

Сорт середнього терміну дозрівання. Знімна зрілість настає в першій декаді жовтня, технологічна через 15-20 днів. Товарність становить 92 %. Добре переносить транспортування. Тривалість зберігання – 60 днів. Основне призначення – технологічна переробка. Дегустаційна оцінка продуктів переробки 4,8-5 бали.

Переваги сорту айви Осінній сувенір:

Регулярна висока врожайність, стійкість до грибкових хвороб, великоплідність і високі технологічні якості плодів.

Недоліки сорту айви Осінній сувенір:

При перевантаженні врожаєм відзначається зменшення розмірів плодів.

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху