Груша Осінь Буковини — це осінній, скороплідний, десертний, транспортабельний, стійкий до хвороб сорт української селекції. Дерево сильноросле з широкопірамідальною кроною. Плоди великі, вагою 230-300 грамів, подовжено-грушоподібної форми, жовто-оржавленого кольору, кисло-солодкого смаку.

Груша сорт Осінь Буковини

Сорт одержаний на Придністровській дослідній станції садівництва в результаті вільного запилення сорту Бере Боск.

Опис характеристик дерева груші Осінь Буковини

Дерево сильноросле, з широкопірамідальною, середньої густоти кроною, що нормується мінімальним обрізуванням. Частково самоплідний. У плодоношення вступає на 5-й рік після садіння в сад на насіннєвій підщепі і на 3-4-й рік на айві, з якою добре сумісний. Врожайність 9-річних дерев на насіннєвій підщепі становить 26 кг. Сорт маловибагливий до ґрунтових умов, але має підвищені вимоги до тепла. Зимостійкість нижче середньої. Стійкий до ураження паршею.

Кращі запилювачі для груші сорту Осінь Буковини:

Опис плодів груші Осінь Буковини


Плоди великі, вагою 230-300 грамів, подовжено-грушоподібної форми. Шкірочка гладенька, тонка, зеленувато-жовта в період знімальної стиглості та тьмяно-жовта, оржавлена – у споживчій. Підшкіркові цятки численні, дрібні чи середнього розміру, слабо помітні.

М’якоть кремова, соковита, ніжна, кисло-солодка, зі слабким ароматом, високих смакових якостей, дегустаційна оцінка 8,4-8,6 балів.

Знімальна стиглість плодів настає на початку вересня. Достиглі плоди міцно тримаються на дереві, добре переносять транспортування. У холодильнику можуть зберігатися 1,5-2 місяці, не втрачаючи смакових і товарних якостей.

Переваги сорту груші Осінь Буковини:

Скороплідність, привабливі великі плоди високих смакових якостей, стійкість до парші.

Недоліки сорту груші Осінь Буковини:

Сильнорослість, відносно низька зимостійкість деяких елементів крони і квіткових бруньок.

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху