Яблуня Перлина Києва —зимовий, врожайний, транспортабельний, стійкий до хвороб сорт української селекції. Дерево сильноросле з зворотноконічною кроною. Плоди великі, вагою 170-210 грамів, округло-конічної форми, зеленувато-жовтого кольору з червоним рум’янецем, кисло-солодкого смаку.

Яблуня сорт Перлина Києва

Сорт створений в Інституті садівництва НААН внаслідок схрещування сортів Рубін та Присцилла.

Опис характеристик дерева яблуні Перлина Києва

Дерево досить велике, швидкоросле, формує зворотноконічну середньої загущеності крону. Цвіте в середні строки, досить дружно. Плодоносить на верхівках однорічних приростів, кільцівках. У пору плодоношення дерева на середньорослій підщепі вступають на четвертий – п’ятий рік після посадки в сад. Урожайність висока та регулярна: семи-восьмирічні дерева на 54-118 формують по 30-40 кг. Зимостійкий, імунний до парші, стійкий до борошнистої роси.

Кращі запилювачі для яблуні сорту Перлина Києва:

Опис плодів яблуні Перлина Києва

Плоди вище середніх розмірів і великі, вагою 170-210 грамів, округло-конічні, ребристі. Основне забарвлення зеленувато-жовте, покривне – розмитий темно-червоний рум’янець майже на всій поверхні плоду і дрібні численні опробковілі сочевички.

М’якоть кремова, дрібнозерниста, середньо соковита, кисло-солодкого смаку, дегустаційна оцінка 7,5-7,8 бала, ароматна. Шкірочка середньої товщини, еластична, суха.

Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня, споживча – з кінця листопада. Транспортабельність висока. Зберігаються до лютого. Придатні для споживання у свіжому вигляді та переробки на високоякісний сік.

Переваги сорту яблуні Перлина Києва:

Зимостійкий, імунний до парші, стійкий до борошнистої роси, високоврожайний.

Недоліки сорту яблуні Перлина Києва:

Плоди при зберіганні уражуються мокрим опіком.

Ви не можете скопіювати вміст цієї сторінки.

Прокрутка до верху