Яблуня Ренет Симиренко

Яблуня Ренет Симиренко — це пізньозимовий, врожайний, транспортабельний, смачний, слобостійкий до хвороб сорт української селекції універсального призначення. Дерево середньоросле з широкоокруглою кроною. Плоди середнього розміру, вагою 150-200 грамів, плоско-округлої форми, світло-зеленого кольору, кисло-солодкого смаку.

Яблуня Ренет Симиренко

Сорт невідомого походження, виявлений Л. П. Симиренком у 80-і роки ХІХ сторіччя в старих садах біля села Мліїво і названий на честь його батька.

Опис характеристик дерева яблуні Ренет Симиренко

Дерево середньоросле, у південних районах України при високій агротехніці та зрошуванні – сильноросле з розлогою широкоокруглою доволі густою кроною із звисаючими гілками. Нижні скелетні гілки відходять від стовбура під кутом 65-70 градусів. Тип плодоношення мішаний. Цвіте в середньопізні строки. Сорт самобезплідний. У плодоношення на сильнорослій насіннєвій підщепі вступає з четвертого року після садіння, на середньорослій – з третього. Урожайність дорослого дерева на підщепі 54-118 складає від 50 до 100 кг яблук. Схильний до періодичного плодоношення.
Вибагливий до умов вирощування. Зимостійкість середня, стійкість до парші низька, борошнистої роси – середня.

Кращі запилювачі для яблуні сорту Ренет Симиренко:

Опис плодів яблуні Ренет Симиренко

Плоди середньої і вище середньої величини, вагою 150-200 грамів, часто неодномірні, кулясто-конічні або плоско-округлі, дещо асиметричні, зелені або світло-зелені, інколи з помірним червонуватим рум’янцем на незначній частині поверхні, на сонячному боці з добре помітними великими світлими підшкірковими цяточками та слабим сизим нальотом.
М’якоть біла, із зеленуватим відтінком, щільна, ніжна, дуже соковита, запашна, кисло-солодкого смаку (дегустаційна оцінка 8,0-8,6 бала). Шкірочка товста, щільна, гладенька, блискуча, слабо масляниста.
Знімальна зрілість плодів настає в кінці вересня – на початку жовтня, споживча – у грудні. Транспортабельність висока. Плоди в холодильнику зберігаються 6-8 місяців, використовуються у свіжому вигляді та для різних видів технічної переробки.

Переваги сорту яблуні Ренет Симиренко:

Посухостійкість, скороплідність, висока врожайність, відмінні смакові якості, тривала лежкість і висока транспортабельність плодів.

Недоліки сорту яблуні Ренет Симиренко:

Середня зимостійкість, низька стійкість до грибних хвороб, періодичність плодоношення.

Прокрутка до верху